maanantai 31. elokuuta 2015

Kesäkurpitsa-tomaattilaatikko

Hei kaikki pitkästä aikaa!

En ole tainnut tänä vuonna postittaa yhtään reseptiä, mutta tässä on nyt yksi. Haluan jakaa sen kanssanne. Se on peräisin Etlarin eväistä, on kuulemma julkaistu jo viime kesänä ja nyt uudelleen. Koska teille kaikille lehteä tuskin tulee, jaan tämän aivan mahtavan ohjeen. Tämä on sekasyöjille, koska laatikon peittää rapeat pekoninpalat.

1,5 dl risottoriisiä
600 g kesäkurpitsaa
2 tomaattia
150 g (käytin tietenkin voimakasta Koskenlaskijaa)
1 sipuli
suolaa, mustapippuria
1 tl kuivattua yrttiseosta tai tuoreita kourallinen silputtuna
2,5 dl ruokakermaa
170 g pekonia (jotkut paketit ovat 140 g - 150 g, ei haittaa)

Esilämmitä uuni 225 asteeseen.

Mittaa riisi uunivuokaan.

Kuutioi kesäkurpitsa ja tomaatit. Pihvitomaatit toimivat parhaiten, niissä on vain vähän siemeniä. Leikkaa sipuli puoliksi ja viipaloi ohueksi. Laita kasvikset uunivuokaan, mausta ja lisää yrtit. Sekoita.

Kaada ruokakerma päälle ja paista 25 minuuttia.

Pilko pekonisiivut muutamaan osaan ja levitä ne vuokaan kasvisten päälle. Paista vielä 20-25 minuuttia, pekoni rapeutuu mukavasti.

Tarjoa leivän kera.

Kuvaa minä en ruuasta valitettavasti ottanut. Meni parempiin suihin ennen kuin asian hoksasin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti