sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Kesäjuhlan ja talkoiden hernesosekeitto


Tein lauantaisiin talkoisiin ja kesäjuhlaan kesäisen sosekeiton. En halunnut keskikesällä tehdä keltaista/oranssia soppaa, kun luonto on vielä vihreimmillään. Tämä resepti on tällä kertaa Hugh Fearnley-Whittingstallin kirjasta Veg Everyday.

Herne-persiljakeitto (4:lle)

1 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
20 g voita
1 keskikokoinen sipuli hienonnettuna
muutaman timjamin oksan lehdet
1 l kasvislientä (oma tai tiivisteestä/kuutiosta)
500 g tuoreita tai pakasteherneitä
nippu persiljaa
merisuolaa ja mustapippuria
mintunlehtiä ja persiljaa koristeeksi
loraus öljyä keiton päälle (käytin kurpitsansiemenöljyä)

Kuumenna öljy ja voi isossa kattilassa. Lisää hienonnettu sipuli ja timjaminlehdet. Hauduta läpikuultaviksi ja kypsäksi.

Lisää kasvisliemi, herneet ja persilja. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hiljalleen porista noin 10 minuuttia, kunnes herneet ovat pehmenneet. 

Anna hetki jäähtyä. Soseuta sauvasekoittimella, mausta suolalla ja pippurilla ja kuumenna uudelleen. Tarjoile yrttisilpun ja öljyn kera. Hyvä leipä viimeistelee aterian. 

Tyytyväisenä katselin, kun keitto katosi talkoolaisten suihin. Jotkut hieman ihmettelivät vihreää keittoa, mutta hakivatkin sitten lisää :)

Ulla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti