maanantai 19. elokuuta 2013

Uunimunakas v2 ja kesäkurpitsa-tomaattilisäke


Jossain aiemmassa postauksessani annoin ohjeet uunimunakkaalle, johon käytetään punajuuren varsia. Nyt kehittelin mangoldista ja tomaatista oman versionsa. Mangoldi on vaaleaa, joten laitoin sen päälle väriksi tomaattiviipaleita. Tämä versio ei ole yhtä kevyt kuin se edellinen, koska jääkaapista ei löytynyt raejuustoa tai ricottaa. 

Uunimunakas v2

2 rkl öljyä 
2 pientä purjoa
10-12 mangoldin vartta
2-3 tomaattia viipaleina
runsaasti basilikaa silputtuna
6 munaa ja tilkka vettä
2 dl juustoraastetta

Kuumenna öljy paistinpannulla, lisää puhdistettu ja viipaloitu purjo. Pyörittele pannulla hetken aikaa, lisää mangoldin varret parin sentin pätkiksi pilkottuna. Kypsennä muutama minuutti. Lisää mangoldin lehdet ja pyörittele niitä pannulla, kunnes lakastuvat. 

Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele uunivuoka öljyllä, kumoa kasvikset pohjalle. Levitä tomaattiviipaleet päälle, mausta suolalla ja pippurilla ja silppua runsaasti basilikaa. Sekoita munat ja tilkka vettä ja kaada kasvisten päälle. Ripottele juustoraaste päällimmäiseksi. Paista noin 30 minuuttia. Anna hetki vetäytyä, koska tomaatti tekee tästä versiosta polttavan kuuman.

Sitruunainen kesäkurpitsalisäke

1 sipuli
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
2-3 tomaattia
½ sitruunan mehu
suolaa, pippuria
basilikaa

Kuumenna öljy paistinpannulla, lisää viipaloitu sipuli ja kuullota hetki. Viipaloi ja leikkaa kesäkurpitsa tikuiksi ja lisää pannulle. Lohko tomaatit pieniksi lohkoiksi ja lisää ne pannulle myöskin. Purista puolen sitruunan mehu kasvisten päälle ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi kourallinen basilikan lehtiä. 

Tämä kasvislisäke maistuu esim. kalan kanssa ja myöskin erinomaisesti sitruunalla maustettujen parmesankuorrutettujen kanafileiden kera. 

Parmesaanikuorrutetut kanafileet

1 broilerin rintafile per ruokailija
1 muna per kaksi rintafile
n. 30 g parmesaaniraastetta per rintafile
sitruunamehua ja sitruunalohkoja

Nuiji rintafileet ohuehkoiksi (tai osta minuuttifileitä), purista sitruunamehua fileille ja dippaa ne vatkatussa munassa. Pyöritä parmesanraasteessa ja paista kuumalla pannulla öljyssä muutama minuutti molemmin puolin. Tarjoa esim. edellämainitun kesäkurpitsalisäkkeen ja sitruunalohkojen kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti